AgriWatch

Tillidsmand på coronaramt slagteri: Vi har ikke snakket om andet

De seneste dages smitteudbrud på Danish Crown-slagteriet i Ringsted har skabt en trykket stemning på slagteriet, siger tillidsmand. De fleste medarbejdere er positive over ledelsens håndtering af sagen.

Foto: Danish Crown//

Snakken mellem ansatte på Danish Crown-slagteriet i Ringsted har ikke stået på andet end coronavirus, siden 16 blev testet positive for virussen siden tirsdag.

Ifølge fungerende tillidsmand på slagteriet Peter Wagner har udbruddet skabt en trykket stemning på slagteriet, men den efterfølgende hurtige reaktion fra ledelsen ved blandt andet indførelsen af et testcenter har skabt mere ro på gemytterne, skriver Sjællandske Næstved.

"Det fylder naturligvis rigtigt meget for os, men jeg synes faktisk, det er flot, at vi har kunne holde den på afstand så længe," siger Peter Wagner til mediet og hentyder til nabovirksomheden Dat-Schaub, som havde tre tilfælde af coronavirus tilbage i marts.

Ifølge Peter Wagner har smitteudbruddet ikke haft nogen indvirkning på sygefraværet.

Dog skal alle med spor af symptomer blive hjemme, og ansatte, der kan sparsomt dansk, bliver bistået af en tolk med hensyn til sikkerhedsforanstaltningerne.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at Danish Crown flytter tusindvis af svin dagligt fra slagteriet i Ringsted til de øvrige slagterier i landet. Samtidig er eksporten af svin til Kina midlertidigt stoppet fra coronaramte slagteri.

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch