AgriWatch

Pelsauktion fortsat tynget af begrænset salg og lave priser

Under en fjerdedel af de udbudte skind er blevet solgt på Kopenhagens Fur minkauktion, der er halvvejs færdig.

Foto: PR-foto Kopenhagen Fur

Juli-auktionen bliver heller ikke den, der vender stemningen i minkbranchen.

Det står klart halvvejs igennem auktionen, hvor 23 pct. af de udbudte skind er blevet solgt til samme pris som i juni, hvor gennemsnitsprisen nåede 135 kr.

Det skriver Kopenhagen Fur.

"Jo tættere vi kommer på vinterens detailsæson, jo større bliver presset på kunderne for at købe. De har jo basalt set brug for skind til deres forretning, så jeg håber, at salgsprocenten til august retter sig noget mere. Men vi må erkende, at den aktuelle og måske især fremtidige situation omkring corona-krisen lige nu giver enorm stor usikkerhed og uforudsigelighed. Og lige som i mange andre brancher, så giver det selvfølgelige også vores opkøbere store udfordringer i forhold til deres dispositioner," siger Jesper Lauge Christensen, adm. direktør i Kopenhagen Fur, i meddelelsen.

I 2019 aftog det globale marked samlet 40 millioner minkskind, og indtil videre er der i år solgt knap 6 millioner minkskind på de internationale pelsauktioner.

Det lave salg skyldes blandt andet, at de vigtige asiatiske markeder fortsat er påvirket af corona.

"Udbruddet i Beijing og nu udsigten til en tredje fase af corona i Hongkong har igen skabt fornyet usikkerhed om udviklingen i den kommende tid, og udsigterne til en normalisering bliver hver gang lidt længere," siger Jesper Lauge Christensen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch