AgriWatch

Andelsmejeri slipper med skrækken i sag om sygdomsudbrud

Mistanken mod Bornholms Andelsmejeri for at være ophavssted til udbrud af campylobacter er fjernet. Mejeriet skal dog sikre overvågning af produktionen.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Bornholms Andelsmejeri kan ånde lettet op. Fødevarestyrelsen har lukket sagen om campylobacter-udbruddet på Bornholm i pinsen, der første til at mindst 154 personer blev syge, er lukket.

Det skriver Bornholms Tidende efter at have talt med Fødevarestyrelsen, der har givet mejeriet et krav om øget kontrol af produktionsflow.

"Det er ikke lykkedes at finde smittekilden. Vi har blandt andet bedt andelsmejeriet om at udforme en handlingsplan vedrørende overvågning af produktionen, siger beredskabschef i Fødevarestyrelsen Nikolas Hove til Bornholms Tidende.

Bornholms Andelsmejeri var ifølge en spørgeundersøgelse fra Statens Seruminstitut med stor sandsynlighed var årsag til sygdomsudbruddet.

Til avisen siger bestyrelsesformand i mejeriet, Kim Larsen, at han er glad for udfaldet af sagen.

"Det er jeg glad for. Det er ikke sjovt at være beskyldt for noget, man ikke kan finde bevis for," siger han.

Mejerichef om bakterieudbrud på Bornholm: "Alt er, som det skal være"

Dansk mejerisektor forventer forsinket effekt af coronakrise

Andelsmejeri på Bornholm løfter efterbetaling 

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch