AgriWatch

Andelsmejeri på Bornholm løfter efterbetaling

De 29 andelshavere i mejeriet St. Clemens på Bornholm kan se frem til en øget efterbetaling som følge af større overskud

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Bornholms Andelsmejeri  St. Clemens  kom ud af 2019 med et årsresultat på 6,76 mio. kr., og dermed øger mejeriet sit overskud med omkring 0,5 mio. kr. Det sendes 6,5 mio. kr. tilbage til de 29 andelshavere på øen, skriver Bornholms Tidende.

Andelshaverne får dermed 2,7 kr. pr. liter mælk i 2019 i forhold til 2,64 i 2018, hvor efterbetalingen var 6,01 mio. kroner.

"Vi ligger højere, og vi skal ligge højere end resten af landet. Vi skal være dygtigere end de andre, hvis vi vil beholde vores mælkeproducenter her på øen. Det er mælkeproducenterne, der ejer mejeriet, jeg administrerer bare køb og salg, så jeg bliver målt og vejet på det her tal. Så jeg er tilfreds med, at resultatet er blevet større," siger adm.direktør Per Olesen til avisen.

Mejeriet havde 66 medarbejdere i 2019.

Arla-ansat testet positiv for coronavirus

Arlas andelshavere må vente på at levere til nye plantedrikke

Arlas plantedrikke får debut i tre lande 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch