AgriWatch

Straftold rammer bornholmsk mejeri: Må hæve priser og opgive produkter

Amerikansk straftold gør, at Bornholms Andelsmejeri har måttet opgive nogle mejeriprodukter og dele ekstraomkostningerne ud på bl.a. kunder.

Foto: Per Folkver / Ritzau Scanpix

Efter USA's straftold i oktober ramte en række europæiske varer, har Bornholms Andelsmejeri, der afsætter omkring 23-24 pct. af sin produktion i til landet, set sig nødsaget til at opgive nogle produkter og dele meromkostningen ud på egen produktion, kunder og importører.

Det skriver Landbrugsavisen, der oplyser at mejeriet bl.a. har droppet at producere hårde oste til madlavning.

"Vi har cirka en tredjedel af eksporten af ost, der er fra Danmark og til USA. Og det er klart, at vi kan mærke, når der kommer en toldsats på 25 pct.," siger Per Olesen, mejerichef hos Bornholms Andelsmejeri, til mediet.

Han håber, det er et spørgsmål om tid, før straftolden forsvinder igen. Mejerichefen vil ikke sætter tal på ekstraomkostningerne, men fortæller, at de mejeriprodukter, der bliver ramt af toldsatsen, udgør omkring 100 mio. kr., skriver Landbrugsavisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Trump antyder at handelskrig tidligst slutter om et år

EU åbner for mere amerikansk oksekød 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch