AgriWatch

Svinenoteringen får endnu et hug

Svinenoteringen fortsætter med at falde som følge af coronakrisen. Selvom genåbningen er i gang i Europa, er det ikke nok til at knække kurven, lyder det fra Danish Crown. (Opdateret)

Foto: Gregers Tycho/INDBLIK

Nedturen for svinenoteringen fortsætter, hvor Danish Crown endnu engang sænker prisen.

I den seneste opdatering har Danish Crown reduceret svinenoteringen med 30 øre. For søer er prisen faldet med 40 øre.

Derved ligger prisen per kg svinekød på 11,1 kr. For søer er prisen 6,3 kr. per kg. Det er den laveste svinenotering i det forgange år.

Ifølge Lars Albertsen, global slagsdirektør i Danish Crown, har den europæiske genåbning ikke været i stand til at knække den nedadgående kurve.

"Som vi ser det, lurer alle på hinanden i øjeblikket, så det handler om, hvem der blinker først. Bliver det forbruget i Europa, der kommer op på normalt niveau for årstiden, eller bliver det Kina, der igen begynder at købe ind i store mængder. Det er umuligt at spå om, men der er gang i telefonerne, for alle er bange for at misse toget, når det kører," siger Lars Albertsen.

Der er opstået et vakuum efter det kinesiske marked samfund er kommet på fode igen. Det skyldes ophobede mængder i de kinesiske havne og en øget import fra USA.

"Det er meget svært at spå om, hvornår der igen kommer fart på eksporten til Kina. Temperaturen i forholdet mellem USA og Kina er kølet betragteligt, og samtidig er der indikationer på stigninger i forbruget. Nedgangen i eksporten ud af Europa betyder, at vi ikke har det samme forspring på afregningen til Tyskland som for et par måneder siden, men årstiden taget i betragtning er vi fortsat godt med," siger Lars Albertsen.

I den seneste uge blev svinenoteringen sænket med 30 øre per kg, og for søer faldt prisen med 50 øre.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch