AgriWatch

Coronakrise kan føre til øget køb af lokale varer

De danske fødevareproducenter kan være nogle af vinderne på coronakrisen. Både producenter og organisationer oplever, at danskerne vil købe lokalproducerede fødevarer.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Coronakrisen kan føre til en vis form for lokalpatroitisme, når det kommer til at vælge, hvilke fødevarer der skal ned i indkøbskurven.

Det mener både fødevareproducent, detailkæde og interesseorgansation, som Finans har talt med.

Tomatproducenten Alfred Pedersen oplever, at de danske råvarer vinder frem i indkøbene, og Coop Danmark oplever også stigende interesse for at købe dansk.

Landbrug & Fødevarer har studeret en række forbrugermålinger, adfærdsanalyser og trendanalyser for at se på, om coronakrisen vil sætte mere langvarige spor i forbrugernes indkøbsmønstre:

"Konklusionen er, at coronakrisen formentlig kommer til at trække lange spor ind i fremtiden på i hvert fald fire områder. Vi vil i højere grad købe lokale varer. Vi vil være mere interesserede i at købe og spise sundt. Vi vil i højere grad dyrke madlavning i hjemmet som en slags selvforkælelse. Og endelig vil vi købe flere fødevarer på nettet," vurderer analysechef Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer ifølge Finans.

Brasiliansk kødeksport trues af coronakrise

Kommissionen nedjusterer forventning til årets hvedeproduktion

Dansk svinenotering i nyt fald: Priser i Kina er faldet markant 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch