AgriWatch

Dansk svinenotering i nyt fald: Priser i Kina er faldet markant

Priserne i Kina er efter påske faldet markant, hvorfor det kinesiske marked på den korte bane ikke er lige så interessant for Danish Crown som tidligere i år. Slagterikoncernen sender dermed svinenoteringen ned.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det globale marked for grisekød er fortsat præget af corona-krisen. Forbruget af kød er faldet i mange lande, fordi hoteller og restauranter har været lukket, og det har sendt enorme mængder af kød til særligt Kina de seneste måneder.

Det påpeger Danish Crown, der for uge 23 sænker noteringen med 30 øre per kg. slagtegris og 50 øre for søer. Prisen er dermed 11,4 kr. per kg. slagtegris mellem 68,0-95,9 kg. For søer over 129,9 kg er prisen nu 6,7 kr. per kg.

Noteringen for slagtegrise har ikke været nede i dette niveau siden august 2019.

"Priserne i Kina er faldet markant siden påske, efterhånden som der kommer kød på markedet efter deres corona-krise, og derfor er det kinesiske marked på den korte bane ikke lige så interessant som tidligere i år. Lige nu har vi derfor mere fokus på andre markeder, hvor priserne for nuværende er bedre, men salget til Kina vil komme tilbage, og når det gør, så kan det meget vel være med stor kraft," fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork, i en markedsberetning.

Markedet i Europa er i klar bedring ifølge Danish Crown. Genåbningen i blandt andet Tyskland og Østrig har løftet aktivitetsniveauet, men der er stadig et rigeligt udbud af kød på tværs af Europa, skriver koncernen.

"Det ser meget bedre ud i Tyskland nu end for et par uger siden, hvor forbruget er løftet af godt vejr, og der er god afsætning af produkter til grillen. For vores vedkommende mangler vi fortsat at se en bedring på vores store markeder som Storbritannien og Italien, men vi holder snuden i sporet og jagter de muligheder, der er i markedet," siger Lars Albertsen i beretningen.

Til landene udenfor Europa er det i øjeblikket særligt Japan, der trækker mest for Danish Crown.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch