AgriWatch

Kreaturnotering falder igen: Afsætning af dyre udskæringer til foodservice er gået i stå

Coronakrisen præger fortsat prisen på kreaturslagtninger negativt. Danish Crown Beef beretter om en foodservice-sektor, der er gået i stå.

Foto: Mathias Christensen/Politiken/Ritzau Scanpix

Markedet for okse- og kalvekød lider fortsat under coronakrisen. Derfor har Danish Crown Beef atter sendt kreaturnoteringen ned. Denne gang falder alle kategorier med 30 øre.

Foodservice-sektoren aftager ikke varer, da den mere eller mindre fortsat er lukket ned. Det rammer især de dyre udskæringer, påpeger Danish Crown.

"Vores afsætning til foodservice som restauranter, hoteller og kantiner er sat mere eller mindre i stå, fordi folk ikke kommer ud og spise. Det betyder, at de ædle udskæringer, som normalt finder sin afsætning der, ikke bliver solgt i samme omfang, og markedet for de udskæringer har ikke den samme volumen i detailleddet. Det betyder, at værdien uge for uge bliver hulet ud, indtil der igen åbnes op," siger Finn Klostermann, der er adm. direktør i Danish Crown Beef i en markedsberetning.

Ifølge Danish Crown gælder det på det danske marked såvel som det sydeuropæiske, der også traditionelt aftager mange af de dyre udskæringer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

DLG er klar til at levere non-gm soja igen

Efter to måneders afbrudt forsyning, er det lykkedes grovvarekoncernen at få fat i partier, så der igen kan leveres non-gm soja til mælkeproducenterne. Priserne vil dog være højere, melder vicekoncerndirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch