Danish Crown sænker atter kreaturnotering grundet corona

Samtlige kategorier falder i pris som følge af coronavirussen, der sætter markedet i ubalance, lyder det fra Danish Crown Beef. (Opdateret)
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De omfattende restriktioner, som coronavirussen trækker med sig, får nu kreaturnoteringen til at falde yderligere.

Samtlige kategorier inden for kvæg er faldet med 60 øre i Danish Crown Beefs seneste kreaturnotering ifølge slagterikoncernens netop udsendte nyhedsbrev.

Kødkvægstillæget bliver samtidig reduceret med 50 øre pr. kilo.

Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, siger, at salget går godt med store dele af okse- og kalvekødet, mens de ædle udskæringer halter bagud.

"Rent produktionsmæssigt går det faktisk rigtigt godt. Vi har været forskånet for omfattende sygdom, så på den side ser vi ikke udfordringer. På salgssiden går det også godt med at sælge en stor del af både det okse- og kalvekød vi har til rådighed, men afsætningen af de ædle udskæringer og huder til læder halter kraftigt," siger Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, i nyhedsbrevet.

Nedlukningen af blandt andet restauranter og hoteller samt forventede aflyste påskefrokoster går ud over salget af mørbrad, oksefilet, højreb og culotter.

Samtidig er omsætninger af huder til læder næsten gået i stå, da kraftcentret ligger i det nordlige Italien.

"Det er en hamrende ærgerlig situation, for overordnet set er der på ingen måde panik, men markedet for huder og ædle udskæringer er bare ramt i en grad, som det gode salg af hakkekød og småkød til gullasch ikke kan kompensere for," siger Finn Klostermann.

Nedjustering endnu en gang

Tidligere i marts nedjusterede Danish Crown noteringen på især de tungeste køer.

Noteringen på de tungeste køer og kvier på over 400 kg og 42 måneder faldt med 80 øre dengang. Det samme var gældende for kvier, stude og ungekøer på over 380 kg, hvis levetid har været 16-42 måneder.

Danish Crown meldte også ud, at slagtningen af fedeste malkekøer skulle udskydes. Alternativet ville være en mærkbar nedjustering af noteringen.

Adm. direktør i Danish Crown, Jais Valeur, har tidligere sagt til AgriWatch, at kødkoncernens oksekødsforretning er udfordret.

"Danish Crown Beef er den store skønhedsplet i vores regnskab. Der har vi nogle andelshavere, som får mindre, end de havde håbet og forventet. Det gør de primært på grund af udfordringerne i Teterow (Danish Crowns tyske slagteri, red.), mens markedet for huder er faldet dramatisk, og det har svækket konkurrencekraften. Det giver en lavere notering og en lavere restbetaling," sagde adm. direktør i Danish Crown, Jais Valeur, til AgriWatch i forbindelse med Danish Crowns offentliggørelse af årsregnskabet 2018/19.

Forståelse fra producenter

Nedjusteringen af kreaturnoteringen møder forståelse hos formand for Danske Slagtekalveproducenterne, Lasse Olsen.

Nedlukning af restauranter og så videre er måden, som coronavirussen rammer danske slagtekalveproducenter på ifølge formanden, som er optimistisk omkring fremtiden.

"Jeg tror, at markedet ret hurtigt vender tilbage igen til det normale, når coronakrisen er overstået. Jeg håber, at det her blot er et bølgeskvulp. Hvis vi så småt åbner op efter påsken og restauranterne åbner så småt igen, forventer jeg da, at vi rejser os," siger Lasse Olsen til AgriWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også