Ny teknologi sikrer Danish Crowns installation af nye robotter

Coronavirusset var ved at hindre installationen af nye friarmsrobotter på Danish Crown-slagteriet i Horsens. Reality-briller sikrede dog en fjerninstallation.
Foto: Peter Klint/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Klint/Politiken/Ritzau Scanpix

Danish Crown manglede at installere én friarmsrobot af to, som har været undervejs siden februar.

Men coronavirus hindrede de spanske teknikere fra virksomheden Aira i at komme på dansk jord, og derfor måtte slagteriet tænke i nye baner.

"Vi blev jo lidt udfordret af alt det her Corona-virus, som alle andre også er blevet. Men vi blev nødt til at få den her robot færdiginstalleret hurtigst muligt med Airas hjælp, og det løste vi så med de her augmented reality-briller," fortæller Per Bjerg Nielsen, projektansvarlig i teknisk afdeling, i en pressemeddelelse.

I brillen er der et livesignal, som den spanske virksomhed kan se og tegne på, så teknikeren i Horsens kan se det live i brilleglaset, som det der hedder augmented reality.

"Den her teknologi gør, at Airas folk i Spanien er ved robotterne i realtid og derfor hurtigt og effektivt kan lave justeringer af mekanik eller software. De er her jo næsten i egen person, bare med vores arme og hænder. Det har fungeret overraskende godt," fortæller Per Bjerg Nilsen i meddelelsen.

Danish Crown sænker atter kreaturnotering grundet corona

Korte høringsfaser skal hjælpe større slagterier i ydertimerne

Næstformand i Danish Crown og L&F opfordrer til sammenhold i svinebranchen for at sikre konkurrencedygtig fremtid 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også