AgriWatch

Arla Sverige øger eksporten af laktosefri mælk til Storbritannien

En ny eksportaftale med Storbritannien forventes at fordoble Sveriges mejerieksport til de britiske øer.

Foto: Arla PR-foto

Briterne efterspørger mere og mere laktosefri mælk, og det har Arla Sveriges mejeri i Jönköping nydt godt af.

En eksportaftale med Storbritannien vil sende 30 mio. liter mælk om året mod øer til en værdi af cirka 250 mio. kr., skriver Mælkeritidende.

Det er mere end en fordobling af Sveriges samlede mejerieksport til Storbritannien, som i 2018 nåede op på 102 mio. kr.

"Vi vil producere omkring 100.000 liter laktosefri mælk om dagen, seks dage om ugen. Mælken vil have en lidt længere holdbarhed og være pakket i emballage til det britiske marked," siger Helena Södervall Arlas mejerichef i Jönköping i en pressemeddelelse.

Tidligere i februar investerede Arla 80 mio. svenske kr. i mejeriet i Jönköping, som skal stå for produktionen af den laktosefrie mælk.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch