AgriWatch

Mælkeproducenter skrinlægger mulig retssag mod Arla

Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter har truet Arla med at gå rettens vej på grund af den mangelfulde tillægsoversigt. Nu siger formand, at rettergangen er sidste udvej.

Foto: LDM / PR

Først truede Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter (LDM) med at hive Arla i retten for ikke at udlevere den omdiskuterede tillægsoversigt.

Siden blev oversigten offentliggjort, men fik harsk kritik med på vejen af LDM, der udtalte, at foreningen ikke vil slingre i kursen mod en domstol.

Arlas tillægsoversigt er kommet: "Det er ikke i nærheden af, hvad vi blev enige om"

Trods Arlas udtalelse om, at den efterspurgte liste er blevet givet, udtaler LDM's formand Kjartan Poulsen nu, at en retssag vil være den sidste udvej.

"Jeg tror, hverken Arla eller LDM har lyst til at gå rettens vej. Derfor prøver vi at forhøre os ved jurister, så det er nogen andre, der kan forsøge at fortælle Arla, at de er på et skråplan," siger Kjartan Poulsen til AgriWatch og fortsætter:

"Det tror jeg, at begge parter synes både er billigere og bedre."

Trækker I så ikke i land fra tidligere udtalelser?

"Nej. Vi har hele tiden sagt, at det var måden at gøre det på, hvis vi virkelig ikke kan få de ting, som vi er berettigiet til at få," siger Kjartan Poulsen.

Skåret ud i pap

Tirsdag udsendte LDM sit ugentlige nyhedsbrev, hvor foreningen har konkretiseret kravene til en ny og mere detaljerig oversigt fra Arlas side.

På listen fremgår det blandt andet, at LDM kræver en liste over alle tillæg, kriterierne dertil og en forklaring på, hvorfor nogle andelshavere kan få tillæg, som andre ikke kan.

Listen vil blive sendt til Arla, der derved får en chance mere til at opfylde LDM's krav.

"Det er vel fair nok at give Arla en mulighed for at rette op," siger Kjartan Poulsen, der mener, at LDM har en klokkeklar sag.

Hvis I har en klokkeklar sag, og Arla ikke giver, hvad I har bedt om, hvorfor lægger I så ikke sag an?

"Vi har en klokkeklar sag, men vi synes også, vi kan lade tvivlen komme dem til gode. De må kunne se, at de er forkert på den," siger Kjartan Poulsen.

Kjartan Poulsen påpeger, at Arlas repræsentantskabmøde kommet om godt en måned. Her forventer han, at repræsentantskabet vil træde i karakter og sige, at der må gøres en ende på konflikten.

"Få oversigten lagt frem, så vi i repræsentantskabet kan se den. Derefter kan vi få den ud til vores andelshavere," siger Kjartan Poulsen.

Andelshaver om Arla-oversigt: "Det er helt til grin"

Utålmodige mælkeproducenter truer med at trække Arla i retten

Manglende åbenhed slider på mælkeproducenters tillid til Arla 

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch