AgriWatch

Andelshaver om Arla-oversigt: "Det er helt til grin"

Tilliden til Arla er helt væk hos mælkeproducent Finn Grønbæk Pedersen, der selv er andelshaver hos Arla. Andelsselskabet trækker andelshaverne rundt i manegen, og der skal skiftes ud i Arla-toppen, mener han.

Foto: Arla PR-foto

Finn Grønbæk Pedersen troede i første omgang ikke, at tillægsoversigten var nået frem til ham på Arlafarmers.

Det var først under AgriWatch' interview med mælkeproducenten, at det gik op for Finn Grønbæk Pedersen, at oversigten allerede kom fredag i den seneste uge.

Han troede ikke på, at det kunne være den længe ventet oversigt.

"Det er helt til grin," siger Finn Grønbæk Pedersen, som den første umiddelbare kommentar til oversigten over Arlas tillæg.

Finn Grønbæk Pedersen er andelshaver i Arla med 400 malkekøer og en årlig produktion på 3,5 mio. liter mælk. Han er samtidig medlem i Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM).

Jeg håber, at Peder Tuborgh tager sit tøj og går.

Finn Grønbæk Pedersen, andelshaver i Arla

"Jeg har mistet tilliden til Arla, og det er vi flere, der har. Jeg bliver simpelthen så skuffet over at få sådan et stykke papir. Der er ingen i verden, der kan bruge det her," siger Finn Grønbæk Pedersen til AgriWatch.

Arlas tillægsoversigt er kommet: "Det er ikke i nærheden af, hvad vi blev enige om"

Arlas oversigt over tillæg har været undervejs siden sommeren 2019. LDM efterspurgte en oversigt, der kunne gøre Arlas andelshavere klogere på, hvilke tillæg der findes, hvad baggrunden er for dem og hvem der er berettiget til dem.

Den sidste dag i januar kom oversigten, som LDM's formand Kjartan Poulsen kaldte "langt fra tilfredsstillende."

Oversigten over tillæg, som LDM og flere andelshavere anser som mangelfuld. | Foto: Oversigten over tillæg, som LDM og flere andelshavere anser som mangelfuld.
Oversigten over tillæg, som LDM og flere andelshavere anser som mangelfuld. | Foto: Oversigten over tillæg, som LDM og flere andelshavere anser som mangelfuld.
 

Uværdigt for andelshaverne

Finn Grønbæk Pedersen beskriver oversigten som et stykke papir med omkring tyve punkter og vinduer, der hver især viser et tillæg. Han bliver ikke klogere af at se på oversigten, for der er ingen svar på de forskellige tillæg, siger han.

AgriWatch har tidligere beskrevet, at LDM har truet Arla med at hive dem foran en domstol. Foreningen kræver, at Arla fremlægger baggrunden for tillæggene.

"Jeg håber, at de har penge nok til at køre en sag, for det er uværdigt for os andelshavere at blive trukket rundt i manegen," siger Finn Grønbæk Pedersen.

Samtidig er Finn Grønbæk Pedersens blik rettet mod toppen af Arla, som skal skiftes ud ifølge ham. Han siger, at Arla har mistet grebet om andelshaverne.

"Jeg håber, at Peder Tuborgh tager sit tøj og går. Jeg kender ikke nogen selskaber eller organisationer, der fortsat kan have en ledelse, der lover guld og grønne skove, men som ikke kan holde det. Løbet er kørt for ham," siger Finn Grønbæk Pedersen.

Arla ønsker ikke at forholde sig til Finn Grønbæk Pedersens kritik, men henviser til Steen Nørgaard Madsens kommentar til LDM's kritik af oversigten.

”Jeg mener, at LDM har efterspurgt en samlet liste over tillæg, og det er det, som vi har forsøgt at sætte sammen,” siger Steen Nørgaard Madsen til AgriWatch.

Hvorfor har I ikke taget betingelserne for tillæggene med, som LDM har efterspurgt?

”Så er det ikke en liste mere, så er det noget andet. Jeg synes, at vi har lavet en god og fornuftig oversigt over de tillæg, som der er mulige at opnå,” siger han.

Mere fra AgriWatch

Første skib fra Ukraine afvist af køber

Det første skib, som forlod en ukrainsk havn fyldt med korn, er blevet afvist af sin køber på grund af lang leveringstid. Skibet flyder nu rundt og venter på en ny køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch