AgriWatch

Vrede hollandske mælkeproducenter stiller krav til Arla-konkurrent

Vrede andelshavere i det hollandske mejeriselskab Frieslandcampina kræver mere fokus på mælk og mindre fokus på klima og politik. Det skriver et ukendt antal af de 18.000 andelshavere under på i en skriftlig anmodning.

Foto: FrieslandCampina/PR

Mejeriselskabet Frieslandcampina skal fokusere på det, som den blev grundlagt for, nemlig mælk, fremfor alt andet som politik og klima.

Et ukendt antal hollandske landmænd, der alle er andelshavere i Frieslandcampina, har underskrevet et dokument med otte krav til Friesland Campina.

Det skriver hollandske De Telegraaf.

De hollandske landmænd kræver blandt andet, at CDA-politikeren Hester Maij udtræder af bestyrelsen. Hun har blandt andet været med til det fælleseuropæiske projekt Natura 2000, der skal beskytte naturområder. Landmændene mener ikke, at hun er troværdig.

Derudover kræver landmændene, at Friesland Campina stopper samarbejdet med Natturmonumenten, der vil sikre 20 pct. fri natur på landmændenes arealer.

Friesland Campina skal også garantere, at prisen på mælk forbliver den samme. Mejeriselskabet har tidligere meldt ud, at de vil sænke prisen og give ekstra for mælken, hvis landmændene lever op til en række bæredygtige krav.

Hvis kravene ikke bliver mødt vil landmændene ikke støtte op om bestyrelsen.

Friesland Campina vil ikke udtale sig omkring landmændenes anmodning.

Mejeriselskabet udgøres af 18.000 andelshavere. Omkring 400 medlemmer skiftede til konkurrenten Royal A-ware i 2018.

Landmænd fortsætter protester: Tyskere er klar i tusindvis

Vrede landmænd har fået nok af regulering

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch