AgriWatch

Vrede landmænd har fået nok af regulering

Frustrationer over strammere regler for blandt andet brug af gødning og pesticider fik tirsdag flere end 2000 tyske landmænd til at deltage i protester.

Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

I Slesvig-Holsten satte flere end 2000 traktorer og andre landbrugskøretøjer tirsdag kurs mod Rendsburg eller Hamborg for at protestere over strammere regulering af landbrugets muligheder for blandt andet at benytte pesticider og gødning.

Det skriver JydskeVestkysten.

En af dem, der deltog i protesterne, var Slesvig-Holstens landbrugs- og miljøminister, Jan Philipp Albrecht, fra partiet De Grønne. Han krævede både en saglig debat og mere opbakning til delstatens landmænd. Derudover havde han et ønske til forbrugerne om en mere konsekvent adfærd.

"Hvis vi ønsker os højere standarder med hensyn til dyrevelfærd samt miljø- og klimabeskyttelse, skal forbrugerne også være villige til at honorere dette ved at betale højere priser ved butiksdisken," lød det fra ministeren.

Landmænd fortsætter protester: Tyskere er klar i tusindvis

Venstre-politiker beskylder regeringen for at slå landmænd i hovedet

Brasilien godkender 63 nye pesticider

Mere fra AgriWatch

EU-lande langer ud efter storstilet pesticidplan

Ti EU-lande er gået på barrikaderne i kritik af køreplanen for EU’s halvering i brugen af kemiske pesticider inden 2030. Fra sidelinjen bakker Danmark også op om kritikken. ”Vi er nødt til at finde et balanceret kompromis,” sagde Rasmus Prehn (S).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch