Arla Unika i vækst rulles ud i Europa

Ostebrandet Arla Unika har succes i Danmark og godt fat i det svenske marked. Nu skal direktøren få gang i tre-fem nye markeder.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Arla Unika er en af de mindste forretninger i den store andelskoncern, men det er en forretning i god vækst, som det seneste år har været over 20 pct., og nu skal Unika ind på flere markeder.

Prøv AgriWatch gratis i tre uger!

Det skriver Børsen.

"Vi tager det stille og roligt, men vi skal ud i flere lande. Vi har ikke lagt os fast på, hvor det bliver. Men strategien bliver den samme som hidtil – først prøver vi produkterne af i samarbejde med toprestau-ranter, og så investerer vi i flagskibsbutik og distribution til udvalgte kunder indenfor foodservice og i specialbutikker. Flere markeder vil kunne øge vores volumen," siger Alex Racoveanu, direktør for Arla Unika, til Børsen.

Ifølge direktøren skal brandet om tre-fem år på tre-fem nye og større europæiske markeder. Det bliver næste marked Tyskland eller England, ligesom Finland og Holland er i sigte hos Arla Unika. I det seneste regnskabsår omsatte Arla Unika for 34 mio. kr.

Eksporten af dansk smør er vokset markant 

Arla jagter bedre mælkepris end Frieslandcampina

Arla bekymrer sig over brexit trods fremgang 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også