AgriWatch

Minkavleres søgsmål mod staten overrasker minister

Det kommer bag på landbrugsminister Rasmus Prehn, at 700 minkavlere er gået sammen om et søgsmål mod staten.

Foto: Stine Bidstrup/IND

Det kommer som en overraskelse for Rasmus Prehn, der er minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, at Kopenhagen Fur og Danske Minkavlere har indgået et stort søgsmål mod staten. Det skriver Berlingske.

"Jeg er overrasket, for der var en klar aftale om det her, som minkavlerne selv var rigtig glade for, da vi indgik aftalen. Det er en bred aftale til omkring 19 milliarder kroner, som nogle faktisk synes, var til den gavmilde side, da vi indgik den," siger ministeren til Berlingske.

Det er 700 minkavlere, der er organiseret i Kopenhagen Fur og Danske minkavlere, som sagsøger staten for et trecifret millionbeløb, da de ikke mener, de har fået nok erstatning for deres minkskind. Skindende blev destrueret som følge af regeringens beslutning om at slå alle landets mink ned.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch