AgriWatch

Støtteparti kritiserer timing for offentliggørelse af sms-undersøgelse

Det var talentløst, at regeringen ventede med at offentliggøre resultatet af sms-undersøgelserne i Minkkommisionen til efter valget, mener Enhedslisten. Men det ændrer ikke kommisionens arbejde.

Foto: Jens Dresling

Det kommer ikke til at få parlementartiske konsekvenser fra Enhedslistens hånd, at statsminister Mette Frederiksen (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) og en række departementschefer ventede med at offentliggøre svaret på, hvorvidt det var lykkedes at genskabe nogle af de slettede sms'er, der skulle bruges i Minkkommisionens arbejde, til efter valget. Det skriver Ekstra Bladet.

"Det er talentløst og elendig prioritering, men det centrale er, at der ikke er tilbageholdt nogen oplysninger og tidspunktet har ikke indvirkning på kommissionens arbejde," fortæller Enhedslistens coronaordfører, Peder Hvelplund til Ekstra Bladet.

Peder Hvelplund nævner, at det skaber mistanke om, hvorvidt regeringen valgte bevidst at vente med offentliggørelsen, så det ikke skulle påvirke valget 16. november.

Dagen efter valget blev det offentliggjort, at det ikke var lykkedes politiet at genskabe sms'er fra blandt andet statsministerens telefon.

Mere fra AgriWatch

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Historisk gods sat til salg

Historisk gods på Vejlekanten med 600 kvadratmeter bolig med skov, voldgrav og over 500 hektar jord er sat til salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch