AgriWatch

Oppositionen om mink-sms'er: Regeringen prøver at skjule sandheden

Regeringen holder bevidst befolkningen for nar i sag om mink-sms'er, siger Venstres Morten Dahlin. Opdateret.

Foto: Jens Dresling

At det nu viser sig, at statsminister Mette Frederiksen (S) og tre topembedsfolk kunne have fortalt, at slettede sms'er i minksagen ikke kunne genskabes allerede før kommunalvalget, sender formanden for retsudvalget, Venstres Morten Dahlin, op i det røde felt.

Dagen efter kommunalvalget oplyste regeringen, at de slettede sms'er ikke kunne genskabes. Og affejede spekulationer om, at man skulle have holdt på den information til efter valget.

Mandag skriver både Ekstra Bladet og Jyllands-Posten dog, at minkkommissionen har oplyst, at det stod statsministeren og de tre embedsfolk frit for at komme med oplysningen allerede den 15. november - dagen før kommunalvalget.

"Jeg er ikke overrasket. Det er jo det, vi andre har sagt fra starten af. Det viser mig, at regeringen gør alt, hvad den kan, for at sandheden ikke kommer ud til danskerne."

"Man konstruerer underlige forløb for at holde informationen tilbage til efter kommunalvalget," siger han.

Da regeringen dagen efter kommunalvalget meldte ud, at sms'erne ikke kunne genskabes, blev det kritiseret, og der blev spekuleret i, om det var bevidst.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) sagde, at forløbet var aftalt med minkkommissionen, og at man derfor ingen indflydelse havde på tidspunktet. En forklaring han fastholder mandag.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er som Morten Dahlin ude med en krads kritik. På Twitter skriver han:

"Hvorfor er jeg på ingen måde overrasket? Måske fordi denne regering har vist sig at være villig til at dække over enhver fejl og forkert beslutning. Den har overhørt embedsmænds advarsler, omformuleret dem i mødepapirer."

"Den har tilbageholdt centrale oplysninger for Folketinget, nølet med at udlevere sms’er, så det til sidst var for sent. Så selvfølgelig er jeg ikke overrasket."

Heller ikke Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er imponeret.

"Det hele handler åbenlyst bare om, at regeringen havde en interesse i, at det ikke kom frem før et kommunalvalg," siger han og kommer med et opråb til regeringens støttepartier:

"De må træde i karakter. Den socialdemokratiske regering sidder på deres nåde. Støttepartierne har tidligere harceleret over, hvis vi andre ikke har trukket sværdet over for ministre hurtigt nok. Så nu må de vise, at de rent faktisk gør det, når de sidder med magten,"

Den politiske ordfører for Socialdemokratiet, Jeppe Bruus, afviser pure beskyldningerne.

"Der er møde mandag morgen med kommissionen. Så er der noget praktik og planlægning hos bisidderne om, hvordan man håndterer at få åbnet kuverterne og behandlet materialet. Det falder på plads onsdag," siger han og fortsætter:

"Så udmeldingen fra minkkommissionen bekræfter egentlig bare, hvad jeg og Nick Hækkerup har sagt om processen. Der er ikke noget nyt i det."

(Opdateret kl. 17.03 med svar fra DF's formand, Kristian Thulesen Dahl.)

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch