AgriWatch

Tyson Foods skuffer med volumensalget

En af verdens største kødproducenter oplevede kraftigt fald i salgsvolumen for både oksekød, grisekød og fjerkræ i fjerde kvartal.

Foto: CARLO ALLEGRI/REUTERS / X90181

Amerikanske Tyson Foods, har leveret en bedre end ventet omsætning og indtjening, idet stigende kødpriser har hjulpet med at opveje for volumenfald.

Aktien indikeres 0,9 pct. lavere i 80,53 dollar i det amerikanske formarked.

Tyson Foods, der er en af verdens største kødproducenter, fik en vækst i salget på 12 pct. i det forskudte fjerde kvartal til 12,81 mia. dollar, hvor analytikerkonsensus ifølge Bloomberg News lød på 12,75 mia. dollar.

Volumensalget skuffede ved at falde 10,7 pct., hvor analytikerne havde ventet en stigning på 5,9 pct.

Salgsvolumen for både oksekød, grisekød og fjerkræ faldt kraftigt i fjerde kvartal, hvor en del af faldet dog tilskrives en uge mindre end i samme kvartal sidste år.

Det pointeres, at efterspørgslen forblev stærk til trods for øgede kødpriser, der er løftet af højere omkostninger til blandt andet arbejdskraft og fragt.

Den justerede indtjening per aktie steg til 2,30 dollar fra 1,81 dollar, hvor analytikerne kun havde sat næsen op efter 2,16 dollar.

For det nye regnskabsår venter Tyson Foods et salg på 49-51 mia. dollar, hvilket er over analytikerkonsensus på 48,16 mia. dollar.

Tyson Foods opjusterer forventningerne efter stærkt kvartal

Amerikansk slagteri laver vaccinelotteri

Danske oksetunger hitter i Japan 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch