AgriWatch

Danske oksetunger hitter i Japan

Der er gang i efterspørgslen efter oksetunger i Japan, og det lukrerer danske slagterikoncerner på.

Foto: Martin Lehmann

Øget japansk efterspørgsel efter oksetunger smitter positivt af hos både Himmerlandskød som Danish Crown Beef, som efter en ny aftale med japanske myndigheder får lettere adgang til markedet i Solens Rige.

Til Landbrugsavisen forklarer Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, at oksetungerne skal være pakket, så de kan bruges som værtindegaver i Japan - og det medfører en kilopris, der er dobbelt så høj som i Europa.

"Det betyder, at tungerne ender i en prisklasse på højde med culotter og andre ædle dele, om end ikke helt i top som mørbraden", siger han.

I andre sammenhænge betegnes oksetunger som et biprodukt, der sælges til brug i industrien.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch