Danske oksetunger hitter i Japan

Der er gang i efterspørgslen efter oksetunger i Japan, og det lukrerer danske slagterikoncerner på.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Øget japansk efterspørgsel efter oksetunger smitter positivt af hos både Himmerlandskød som Danish Crown Beef, som efter en ny aftale med japanske myndigheder får lettere adgang til markedet i Solens Rige.

Til Landbrugsavisen forklarer Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, at oksetungerne skal være pakket, så de kan bruges som værtindegaver i Japan - og det medfører en kilopris, der er dobbelt så høj som i Europa.

"Det betyder, at tungerne ender i en prisklasse på højde med culotter og andre ædle dele, om end ikke helt i top som mørbraden", siger han.

I andre sammenhænge betegnes oksetunger som et biprodukt, der sælges til brug i industrien.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Photo: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også