Danske oksetunger hitter i Japan
![Foto: Martin Lehmann](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article13271067.ece/ALTERNATES/schema-16_9/doc7hh8k7q2l3rw2gyz2bn.jpg)
Øget japansk efterspørgsel efter oksetunger smitter positivt af hos både Himmerlandskød som Danish Crown Beef, som efter en ny aftale med japanske myndigheder får lettere adgang til markedet i Solens Rige.
Til Landbrugsavisen forklarer Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef, at oksetungerne skal være pakket, så de kan bruges som værtindegaver i Japan - og det medfører en kilopris, der er dobbelt så høj som i Europa.
"Det betyder, at tungerne ender i en prisklasse på højde med culotter og andre ædle dele, om end ikke helt i top som mørbraden", siger han.
I andre sammenhænge betegnes oksetunger som et biprodukt, der sælges til brug i industrien.
(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)
Relaterede artikler
Fjerkræpriser når rekordhøjt niveau i USA
For abonnenter
Folketinget siger nej til klimaafgift på oksekød
For abonnenter