AgriWatch

Marked i fin form får Danish Crown Beef til at hæve noteringer til højeste niveau i årevis

Salgsdirektøren satser på, at prisniveauet kan holdes frem mod slutningen af året, efter at efterspørgslen i både nord og syd har vist sig gunstig den seneste tid.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Kvægnoteringerne stiger atter hos Danish Crown Beef, efter at det europæiske marked for okse- og kalvekød har udvist fin form frem mod efteråret. Det skriver slagterigiganten i en markedsberetning.

Noteringen for både han- og hundyr stiger med 30 øre pr. kg., hvilket betyder, at kreaturnoteringerne rammer det højeste niveau i otte år.

Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef, fortæller, at efterspørgslen fra eksportmarkederne fortsat er høj, hvor især Grækenland, Spanien og Italien holder prisen gunstig.

"Længere nordpå er det svenske marked også kommet op i omdrejninger igen. De genåbnede grænser mellem Sverige
og Norge betyder, at vi nu sender alt fra småkød til culotter og oksetykkam mod Sverige modsat tidligere," understreger han.

Salgsdirektøren slår fast, at der for nuværende er tale om et alt i alt "fornuftigt salgsmiks". Men frem mod julefrokostmånederne vil den høje efterspørgslen på oksekød historisk set begynde at vige lidt.

Til gengæld bidrager et lavere antal tilmeldinger til slagtninger til,
at lagersituationen holdes på et fint niveau, fortæller Henning Sønnichsen, der kalder prisniveauet i Danmark for "fornuftigt".

"Markedssituationen gør samtidig, at vi forhåbentlig kan opretholde prisniveauet herhjemme frem mod slutningen af året," siger han.

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch