AgriWatch

Stabil og stigende efterspørgsel får kvægnoteringerne til at stige

Efterårsferien er normalt en stille periode for slagterigigantens kvæg- og oksekødsdivision, men i år ser ud til at blive anderledes, siger Danish Crown Beefs salgsdirektør.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Efterspørgslen på okse- og kalvekød er lige nu usædvanlig høj for årstiden og salget er generelt set stabilt. Særligt i Tyskland, hvor på særligt runde udskæringer er betragtelig. Til gengæld er markedet i Sydeuropa på vej til en afmatning, og tilførslerne falder en anelse.

Således lyder markedsberetningen fra Danish Crown Beef i en opdatering af kvægnoteringerne. Her er stigningen 20 øre for handyr, mens hundyr stiger med 30 øre i et stabilt marked.

"Det europæiske marked for okse- og kalvekød er fortsat generelt flot for årstiden. Salget fortsætter sit stabile niveau til både ind- og udland, men tilførslerne falder en smule – og ligesom resten af samfundet, mærker vi også den generelle vareknaphed," siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Forventningerne til uge 42 er ifølge ham markant anderledes end tidligere år. Hvor efterårsferieugen sidste år var utraditionelt på grund af corona og normalt også er stille, tegner der sig et helt andet billede med masser af aktivitet hos slagteriets kunder.

"Vi har i forhold til tidligere år en række gode ordrer på vej ud mod kunderne. Normalt ville mange danskere være på vej sydpå i efterårsferien. Forventningen fra kunderne virker dog til at være, at mange – trods lempede rejserestriktioner – bliver hjemme i ferien"

"Så den nedgang vi normalt oplever i uge 42, ser ud til at springe 2021 over. Vores gode samarbejde med kunderne gør, at vi fortsat ser pæn kampagneaktivitet, og det gør, at vi holder os godt til," siger Henning Sønnichsen og beretter, at Danish Crowns Beefs lagre står pænt ovenpå årsafslutningen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch