AgriWatch

Skadelig plantebakterie frygtes at have fundet vej til Danmark

Landbrugsstyrelsen har valgt at tilbagekalde rosmarinbuske fra Portugal, efter myndigheder i landet har fundet en af de mest skadelige plantebakterier i verden. Bakterien har haft store konsekvenser for sydeuropæiske landbrug.

Foto: Peter Klint

Bakterien Xylella fastidiosa, der er en af de mest skadelige plantebakterier i verden, har tidligere ødelagt store sydeuropæiske olivenlunde - og nu er der mistanke om, at den har fundet vej til Danmark via rosmarinsbuske importeret fra Portugal.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Landbrugsstyrelsen vurderer, at der er stor risiko for forekomst af sygdommen i buskene. Derfor arbejder man på højtryk på at få dem destrueret. Der er tale om buske solgt af grossisterne Per Dyrby Blomster ApS og H.E. Jensen Import Plant ApS.

"Vi har pligt efter EU-reglerne til at gøre alt, hvad vi kan for at undgå forekomst af den her bakterie. Derfor er det enormt vigtigt, at man kontakter os, hvis man har købt en cirka 70 cm. høj rosmarinbusk fra Portugal i en rød potte, fra og med den 9. juli 2021 og frem i en af de nævnte butikker," siger Kristine Riskær, enhedschef i Landbrugsstyrelsen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch