AgriWatch

Ny EU-liste over grønne tiltag, der kan udløse penge til landmændene

EU-Kommissionen offentliggjorde torsdag en liste over tiltag landmændene kan tage, for at få udløst de penge, der betinges af klima- og miljøtiltag.

Det plejer at udløse demonstrationer i Bruxelles, når der pilles for meget ved landmændenes direkte støtte. I øjeblikket forhandles der om, hvor meget af støtten, der skal øremærkes til klima- og miljøtiltag. (Arkivfoto) | Foto: Olivier Matthys/AP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES
Mens EU’s medlemslande og de folkevalgte i EU-Parlamentet i øjeblikket lægger arm om hvorvidt 20 eller 30 pct. af den direkte landbrugsstøtte bliver betinget af at landmændene udfører nye klima- og miljøtiltag, offentliggjorde EU-Kommissionen torsdag en brochure, som fortæller, hvad tiltagene for eksempel kan være.

En liste over potentielle tiltag har været efterlyst gennem længere tid for bedre at forstå, hvad de såkaldte echoschemes indebærer, og Kommissionen lægger den nu frem i håb om at få forhandlingerne mellem medlemslandene og Parlamentet til at glide lidt lettere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch