AgriWatch

Et af de allervigtigste huller for landbrug- og fødevaresektoren skal nu lappes af EU

EU-Kommissionens formand arbejder på højtryk for at finde personen, der skal indtage den ledige stol som handelskommissær, der står tom efter en irsk coronaskandale. For det er vigtigt med den helt rette til kommissærposten, der er alfa og omega for ikke mindst landbruget og fødevaresektoren.

Formand for EU-Kommissionen er gået i tænkeboks for at finde ud af, hvordan hun bedst erstatter den irske handelskommissær, Paul Hogan, der har trukket sig fra sin post. Stillingen er en af de allervigtigste for europæisk erhvervsliv. | Foto: Francois Walschaerts/AFP/Ritzau Scanpix

BRUXELLES
Skal man pege på de kommissærposter, der har allerstørst betydning for europæisk erhvervsliv og europæiske virksomheder, er der to, der står øverst på listen: Konkurrencekommissæren og handelskommissæren.

"Handels- og konkurrencepolitik, er de områder, hvor EU agerer direkte på medlemslandenes vegne og nærmest har enekompetence til at løse rigtigt vigtige opgaver. Et lille land som Danmark kan ikke selv forhandle med for eksempel Sydamerika og få en god handelsaftale. Det gør EU for os, og det er den måde, vi får åbnet for nye markeder," siger Anders Ladefoged, underdirektør og europapolitisk chef i Dansk Industri (DI).

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch