AgriWatch

Fratrædelse af EU-kommissær vækker bekymring hos L&F

Phil Hogans aftrædelse som EU's handelskommissær kan trække den europæiske landbrugspolitik i den forkerte retning, mener formand for Landbrug & Fødevarer.

Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

En irsk golfmiddag har skabt en politisk skandale i Irland, hvor den nu tidligere irske EU-handelskommissær Phil Hogan har trukket sig fra posten grundet sin deltagelse.

Det vækker bekymring hos Landbrug & Fødevarer, der frygter at EU's landbrugspolitik kan blive trukket i den forkerte retning set i organisationens øjne, skriver Landbrugsavisen.

Irsk EU-kommissær trækker sig efter kritik af golfmiddag 

"Den nye kommissær lagde ud med at mistænkeliggøre moderne landbrug, et paradoks i og med EU i øvrigt har en klar holdning til, at vi skal have en liberal landbrugspolitik med fri konkurrence. Det passer ikke sammen", siger Martin Merrild til Landbrugsavisen.

Reaktionerne oven på golfmiddagen med Phil Hogan på gæstelisten har været voldsomme, mener Martin Merrild, der beskriver episoden som et "mindre politisk fejltrin".

Phil Hogan var medlem af EU-kommissionen i perioden 2014-2020, hvor han tidligere var landbrugskommissær.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch