AgriWatch

Blå blok beskylder Enhedslisten og Radikale for hykleri op til mink-rapport

Under Støjberg-sagen ønskede Enhedslisten og Radikale en granskning af kommissionens rapport, men inden minkkommissionens offentliggørelse er man mere tøvende. Hykleri, mener flere blå partier.

Foto: Jens Dresling

Da Folketingets partier ventede på Støjberg-sagens kommissionsrapport plæderede Enhedslisten og Radikale Venstre for, at uvildige advokater skulle gennemgå beretningen for at vurdere et eventuelt grundlag for en rigsretssag.

Men i forhold til den kommende minkrapport er partierne tøvende i forhold til fremgangsmåden, hvorimod flere blå partier nu ønsker samme behandling af minkrapporten, som det var tilfældet med barnebrudssagen, skriver Politiken.

”Vi vil jo afvente og se, hvad kommissionen når frem til, for det, der er den centrale forskel på den her gang og så på Støjberg, er jo, at der er tale om en siddende minister, og derfor har vi også muligheden for at vurdere, om det her skal have parlamentariske konsekvenser. Og den mulighed vil vi holde åben,” siger Peder Hvelplund, Enhedslistens gruppeformand, til mediet.

Både Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Nye Borgerlige mener, at det vil være en god idé, hvor Sophie Løhde sigter med skarpt mod Enhedslisten og kalder partiets afventen for ”hyklerisk ud over alle grænser”.

Peder Hvelplund argumenterer for, at man i dette tilfælde kan drage parlamentariske konsekvenser, da sagen omhandler en siddende regering.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch