AgriWatch

Dansk viden skal hjælpe landmænd i Kenya med at nå klimamål

Landbrug & Fødevarer har i ledtog med finske og hollandske pendanter indgået en samarbejdsaftale med FN's landbrugsorganisation, der skal bidrage til, at Kenya når sine klimamål for 2030.

Flemming Nør-Pedersen, konst. adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, | Foto: Landbrug og Fødevarer/PR

Kenyanske landmænd skal hente inspiration hos de danske, finske og hollandske kolleger.

Landbrug & Fødevarer har netop underskrevet en samarbejdsaftale med FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO), som finansierer forundersøgelsen til et klimaprojekt i Kenyas Lake Victoria Region.

Det oplyser lobbyorganisationen i en pressemeddelelse.

"Danske landmænd og andelsselskaber har viden og teknologisk ekspertise om klimaeffektiv fødevareproduktion, som kan hjælpe udviklingslande," udtaler Flemming Nør-Pedersen, konst. adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen og tiføjer:

"I FN’s landbrugsorganisation FAO har vi fundet en formidabel global partner, ved hvem vi kan levere på den stærke opfordring fra COP26 om øget klimahandling i landbrug og skovbrug globalt."

Projektet sker i regi af det globale andelspartnerskab Cooperative Partnership for Climate Smart Food and Forestry, som L&F har stiftet sammen med søsterorganisationer i Finland og Holland samt den hollandske andelsudviklingsorganisation Agriterra.

Målet er at kunne understøtte en bæredygtig intensivering og klimaoptimering af landbrugsproduktionen i området omkring Lake Victoria Region, samtidig med at øgede mængder af kulstof lagres i jorden, afskovning undgås og kulstofoptag øges.

Ifølge FAO sigter partnerne mod at etablere en grøn klimafond på 30 mio. dollar (ca. 197 mio. kr.) til formålet.

Mere fra AgriWatch

Enorm vil opføre ny fabrik hvert tredje år

I fast takt vil Enorm Biofactory etablere flere insektfabrikker, efter kapitalen til den første nu er i hus. Efter første driftsår forventer ejerleder en omsætning på op til 200 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch