AgriWatch

Landboforening og fynsk kommune indgår partnerskab om klima

Et nyt samarbejde skal være med til at øge tempoet for skovrejsning og udtagning af lavbundsjorde i Assens Kommune. Landboforening jagter lignende modeller i andre kommuner.

Torben Povlsen, L&F Centrovices formand. | Foto: Katrine Stampe, Watch Medier

Et eksempel til efterfølgelse.

Sådan ser den fynske landboforening L&F Centrovice sit nye partnerskab om klimatiltag med Assens Kommune.

Parterne er gået sammen om en aftale, hvor de forpligter hinanden på at fremme skovrejsning og udtagning af kulstofrige lavbundsjorder. Herudover vil de øge produktion af biogas i forbindelse med landbrugserhvervet og samarbejde om projekter inden for multifunktionel jordfordeling.

Det oplyser L&F Centrovice i en pressemeddelelse.

"Vi kommer ikke i mål, hvis ikke vi samarbejder, og derfor vil vi også med afsæt i aftalen med Assens Kommune række ud til de øvrige kommuner på Fyn for at komme i dialog om at indgå lignende samarbejder," udtaler Torben Povlsen, L&F Centrovices formand, i meddelelsen.

Aftalen vækker ikke overraskende også glæde hos kommunen.

"Vi er meget begejstrede for, at L&F Centrovice har valgt at indgå klimapartnerskab med Assens Kommune. I vores kommune udgør landbruget en stor del af vores erhverv, og derfor er landbruget en af de vigtigste samarbejdspartnere, hvis vi for alvor skal nedbringe udledningen af drivhusgasser og nå vores mål," udtaler borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, i meddelelsen.

I 2020 vedtog Assens Kommune en klimastrategi, hvor et af elementerne netop er at reducere CO2-udledningen gennem udtagning af lavbundsjorder samt skovrejsning.

Mere fra AgriWatch

Enorm vil opføre ny fabrik hvert tredje år

I fast takt vil Enorm Biofactory etablere flere insektfabrikker, efter kapitalen til den første nu er i hus. Efter første driftsår forventer ejerleder en omsætning på op til 200 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch