AgriWatch

Landmand vil sammen med partner skabe nyt aspargeseventyr

En landmand og indehavere af et feriested er gået sammen om at genetablere aspargesproduktionen på øen Helnæs.

Foto: Martin Lehmann

På den sydvestfynske ø Helnæs skal der efter over 15 år igen produceres asparges.

Det har de to parter landmanden Finn Hemmingsen og indehaver af Helnæs Mølle, Hanne Plechinger, sat sig for og har således sået 26.000 visne aspargesbundter på landmandens mark. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi håber på og regner med, at aspargesene er så fine i starten af april næste år, at vi kan sælge dem til gourmetrestauranter på Fyn. Jeg er begyndt at stikke nogle følere ud. Det kunne også være interessant for vores lokale købmand i Ebberup og brugsen i Assens, som går ind for, at de gerne vil have lokale fødevarer," siger Hanne Plechinger til mediet.

Det fremgår ikke, hvor mange hektar der er tale om, men folkene bag produktionen er på nuværende tidspunkt i gang med at omlægge området til økologi.

På nuværende tidspunkt drives produktionen i høj grad af frivillige, men når produktionen er kommet op i fulde omdrejninger vil partnerne ansætte professionelle medarbejdere.

Mere fra AgriWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede landbrugsvirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch