AgriWatch

Heunicke-noter afleveret til Minkkommission: Nøglemøde beskrevet

Heunicke har givet sine håndskrevne noter til Minkkommissionen. Herunder noter fra nøglemødet, hvor beslutningen om at aflive alle mink blev taget. (Opdateret)

Foto: Jens Dresling

(Opdateret med yderligere kommentarer.)

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har afleveret sine håndskrevne noter til Minkkommissionen. De blev modtaget af kommissionen mandag.

I den notesamling befinder sig noter fra et møde i regeringens koordinationsudvalg 3. november sidste år. Det var mødet, hvor topministre i regeringen besluttede, at alle mink skulle aflives.

Det fremgår fredag af afhøringerne i Minkkommissionen.

Der findes intet referat fra mødet, og Heunickes noter er dermed muligvis den første skriftlige kilde fra mødet. Der er angiveligt tale om 13 siders noter fra Heunickes hånd.

Kommissionens udspørger Jakob Lund Poulsen spørger blandt andet om, hvorfor materialet ikke var tilsendt kommissionen sammen med mails og dokumenter.

Derudover spørger Jakob Lund Poulsen retorisk, om ikke noterne kunne have været relevante for spørgsmålene til tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S), da denne blev afhørt 11. november.

Heunicke forklarer, at han og bisidder vurderede, at hans noter var relevante for kommissionen. Det får Jakob Lund Poulsen til at udbryde:

"Ja, så sandelig."

Det fremgår ikke, præcis hvornår noterne er kommet i Minkkommissionens besiddelse. Det fremgår heller ikke af afhøringen, hvad noterne indeholder.

Nogle af noterne blev præsenteret. Det omfattede blandt andet noter fra et møde i regeringens økonomiudvalg 30. september og coronaudvalg 1. oktober.

På økonomiudvalgsmødet drøftes stigende smitte blandt mink. Her noteres Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, blandt andet for at sige, at "der vil ingen tilgivelse være", hvis ikke det stoppes.

Magnus Heunickes bisidder, Jonas Christoffersen, forklarer, at noterne er leveret på baggrund af hans rådgivning til Heunicke.

Jakob Lund Poulsen vil også vide, om det var ubekendt for de medarbejdere i Sundhedsministeriet, der indsamlede relevant materiale til kommissionen, at Heunicke tog notater.

Ifølge Heunicke er det kendt i Sundhedsministeriet, at han tager noter fra næsten alle møder, han går til. Noterne er ikke udtømmende, forklarer han også.

Wammen placerer ansvar for minksag hos Mogens Jensens ministerium

Tidligere departementschefs sms'er er genskabt i minksag

Ulovlig tempobonus til minkavlere kommer i spotlyset 

Mere fra AgriWatch

Enorm vil opføre ny fabrik hvert tredje år

I fast takt vil Enorm Biofactory etablere flere insektfabrikker, efter kapitalen til den første nu er i hus. Efter første driftsår forventer ejerleder en omsætning på op til 200 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch