AgriWatch

Nyt om mink-sms'er kom efter valg - statsminister var "optaget"

Først efter valget var det muligt at sætte sig ned og gennemgå slettede sms'er, som ikke kunne genskabes.

Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen (S) har været "optaget".

Derfor var regeringen nødt til at vente til efter kommunalvalget med at se, om automatisk slettede sms'er kunne genskabes i minksagen.

Det siger hun tirsdag til flere medier på Christiansborg.

"Det er, fordi jeg har været optaget af nogle andre ting, det giver næsten sig selv. Selvfølgelig skal jeg ikke stå og redegøre for, hvordan jeg passer mit arbejde som statsminister. Der må også være noget rimelighed i det her," siger hun.

Hun understreger, at spørgsmålet om de slettede sms'er har fyldt en del i valgkampen og mener ikke, at der er noget nyt i en historie, som kom ud mandag.

Historien eksploderede, da det kom frem, at Mette Frederiksen og tre topfolk i Statsministeriet automatisk slettede sms'er i minksagen. Derfor skulle politiet forsøge at genskabe det.

Dagen før kommunalvalget mødtes regeringen med kommissionen for at aftale, hvordan og hvornår personerne selv skulle gennemgå det materiale, som er genskabt.

Først dagen efter kommunalvalget blev det meldt ud, at størstedelen af materialet ikke kunne genskabes.

Regeringen har fremhævet, at forløbet for, hvornår materialet kunne gennemgås, er aftalt med kommissionen, der er nedsat for at granske sagen om aflivning af mink.

Men mandag sagde kommissionen, at den ingen indflydelse havde på, hvornår kuverterne blev åbnet.

Til det siger Mette Frederiksen:

"Jamen, jeg tror, det er vigtigt at sige, at man ikke bare lige sætter sig ned, hvis der er tale om omfangsrigt materiale, så kræver det meget tid."

"Det var muligt onsdag (dagen efter valget, red.). Men det er ikke sådan, at sms'er ikke har fyldt i valgkampen, for det har det gjort," siger Mette Frederiksen.

Hvis det havde været muligt at genskabe materialet, havde historien været en anden, mener hun.

"Jeg er helt overbevist om, at hvis konklusionen havde været en anden, nemlig at man kunne gendanne et betydeligt materiale, så I ville have spurgt til indholdet af materialet. Derfor skulle der være ordentlig tid til det," siger hun.

Støtteparti kritiserer timing for offentliggørelse af sms-undersøgelse

Finansministerens sms'er skal under lup hos Minkkommissionen 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch