AgriWatch

DF vil genforhandle skinderstatning til minkavlere

Fødevareordføreren for Dansk Folkeparti, Lise Bech, kan godt forstå, at minkavlere ønsker mere i erstatning.

Foto: Casper Dalhoff/IND

700 minkavlere er gået sammen om at sagsøge staten, skriver TV 2 Fyn. De mener, at de har fået for lidt i erstatning for minkskind, som de blev nødt til at destruere sidste år, i forbindelse med at alle danske mink blev aflivet.

Lise Bech, som er fødevareordfører i Dansk Folkeparti, kan godt forstå minkavlerne. Det siger hun til Ritzau.

Mink, der blev pelset sidste år, ville være solgt i år.

Derfor giver det god mening, at minkavlerne ønsker at få en erstatning svarende til, hvad de kunne have solgt skindene til i år og ikke sidste år, mener Lise Bech.

"Det, der skete sidste år er, at på grund af panik blev de beordret - ulovligt endda - til at aflive alle mink. Havde man ventet 14 dage, så havde de dyr været pelsmodne, og så havde man haft de skind," siger hun.

Hun mener, at Folketinget bør kigge på, om aftalen om erstatning fra sidste år skal ændres.

"Jeg mener, at man bør gå ind og se på, hvad gennemsnitsprisen er, fordi det er skind fra sidste år, som bliver solgt i år," siger hun.

Der blev fastsat et loft for erstatning på 250 kroner per skind sidste år. Men ifølge TV 2 Fyn ligger prisen for danske minkskind i efteråret i år i gennemsnit på 323 kroner.

Derfor mener minkavlerne bag søgsmålet, at de får 73 kroner for lidt per skind. De 700 tidligere minkavlere har fremsat et krav om samlet 600 millioner kroner.

Erling Bonnesen, som er Venstres fødevareordfører, kan stå på mål for erstatningen ud fra de oplysninger, som var tilgængelige, da Venstre var med til at indgå aftalen. Det siger han til TV 2 Fyn.

"Så er der en efterrationalisering ud fra prisudvikling og markedsudvikling. Men det må afgøres i retten," siger han videre til regionalmediet.

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch