AgriWatch

Anne Arhnung forlader Landbrug & Fødevarer

Adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Anne Arhnung sagt op i landbrugsorganisationen med omgående virkning. Utilfredshed med den politiske ledelses ageren er baggrunden for opsigelsen.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

I forlængelse af håndteringen af krænselsessagen i Danbred har adm. direktør Anne Arhnung sagt sin stilling op i Landbrug & Fødevarer med øjeblikkelig virkning. Det skriver TV2.dk.

Hun har stået i spidsen for Landbrug & Fødevarer siden 2018, men i den seneste tid har sagen om Danbred, som fødevareorganisationen er medejer af, sendt dønninger igennem branchen.

Landbrug & Fødevarers presseafdeling bekræfter ifølge Ritzau udmeldingen, og angiveligt "sker opsigelsen på grund af uenighed med den øverste politiske ledelse om håndteringen af sagen om sexisme i Danbred.

Ifølge TV2 oplyser Anne Arhnung selv baggrunden for opsigelsen i en pressemeddelelse.

"Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelsen af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhedskultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implementere i Landbrug og Fødevarers organisation," skriver hun og tager nu selv konsekvensen.

"Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har et flertal i den politisk valgte ledelse – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig. Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen i dag," skriver Anne Arhnung.

Agriwatch forsøger at få en kommentar fra Anne Arhnung og formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard.

Fået sagen til at rulle

Danbred arbejder inden for grisegenetik og sælger avlsdyr og sæd til store dele af verden. Selskabet havde sidste år en omsætning på 1,2 mia. kr. Landbrug & Fødevarer er hovedaktionær i selskabet.

Sagen om Danbred har kørt i højeste gear de seneste uger, efter at erhvervsmediet Finans i september afslørede en række krænkelsessager internt i selskabet, hvilket først kostede direktør Thomas Muurmann Henriksen jobbet og sidenhen også fik afsat bestyrelsen.

Her beskrev erhvervsmediet, hvordan direktør Thomas Muurmann Henriksen i flere år havde udvist interesse for yngre, kvindelige ansatte til firmafester.

Efter en hurtig undersøgelse af en konkret fest konkluderede bestyrelsen, at der skulle sættes en stopper for Thomas Muurmann Henriksens "uacceptable adfærd".

Det fik dog ingen betydning for hans job, som han fik lov at blive i. Men efter mange overskrifter i medierne valgte direktøren selv at trække sig, og kort tid efter blev hele bestyrelsen skiftet ud.

Håndteringen af sagen har efterfølgende fået heftig kritik - og nu får sagen altså også Landbrug & Fødevarer-direktøren til at forlade sin stilling.

Efter Anne Arhnungs opsigelse består direktionen i Landbrug & Fødevarer af Flemming Nør-Pedersen, Lars Daugaard, Morten Boje Hviid og Ejnar Schultz.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch