AgriWatch

Danbred får ny direktør efter krænkelsessager

Avlsselskabet Danbred har ansat ny adm. direktør, efter at forgængeren stoppede efter sager om krænkelser.

Foto: ARKIVFOTO

Avlsselskabet Danbred har de seneste uger været i modvind efter en sag om sexchikane med den tidligere adm. direktør, som efterfølgende forlod sin stilling.

Mandag er der udpeget en afløser.

Det bliver Claus Fertin, der de seneste år har været rådgiver og konsulent - blandt andet hos virksomheder i landbrugssektoren. Han har desuden en baggrund som direktør i Landbrug & Fødevarer.

Claus Fertin er ny adm. direktør i Danbred. | Foto: Pressefoto/Danbred
Claus Fertin er ny adm. direktør i Danbred. | Foto: Pressefoto/Danbred
 

Det oplyser Danbred i en pressemeddelelse.

I forlængelse af sagen stoppede også hele bestyrelsen i Danbred. Den nye bestyrelsesformand Andreas Lundby håber, at der kan blive genskabt tillid til Danbred.

"Bestyrelsen er glade for, at vi kunne finde en solid fremtidsløsning og er sikre på, at den samlede ledelsesgruppe fremadrettet vil kunne genskabe tilliden til både personale, kunder og leverandører hos Danbred," siger han i pressemeddelelsen.

Danbred arbejder inden for grisegenetik og sælger avlsdyr og sæd til store dele af verden. Selskabet havde sidste år en omsætning på 1,2 mia. kr. Landbrug & Fødevarer er hovedaktionær i selskabet.

I september beskrev erhvervsmediet Finans, hvordan direktør Thomas Muurmann Henriksen i flere år havde udvist interesse for yngre, kvindelige ansatte til firmafester.

Krænkelser sender rystelser gennem Danbred

Efter en hurtig undersøgelse af en konkret fest konkluderede bestyrelsen, at der skulle sættes en stopper for Thomas Muurmann Henriksens "uacceptable adfærd".

Det fik dog ingen betydning for hans job, som han fik lov at blive i. Men efter mange overskrifter i medierne valgte direktøren selv at trække sig, og kort tid efter blev hele bestyrelsen skiftet ud.

Finans kunne i september fortælle, at tre kvinder var blevet tilbudt en godtgørelse på 25.000-50.000 kr. Søndag skrev Finans, at en fjerde kvinde har fået omkring 700.000 kr. i godtgørelse.

Ifølge Finans blev kvinden udsat for gentagne tilfælde af sexchikane. Øjenvidner fortæller, at den tidligere direktør jagtede hende gennem flere år.

Han gjorde tilnærmelser til fester og kommenterede højlydt hendes krop på kontoret.

Til en kongres skulle han tilmed have stået og banket på hendes dør midt om natten, mens han råbte hendes navn. Thomas Muurmann Henriksen har ikke reageret på Finans' henvendelser til ham.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch