AgriWatch

Forskere undrer sig over manglende mulighed for at undersøge risiko ved mink

Et hold forskere ville se nærmere på, hvordan en forsvarlig genåbning af minkerhvervet i Danmark måske kunne finde sted, men fik ikke tilført midler til projektet, fordi man afventede en politisk beslutning, fortæller institutleder på Københavns Universitet.

Foto: René Schütze

Hvorfor bad regeringen SSI undlade at komme med løsninger, som måske kunne betyde, at minkavlen kunne fortsætte i Danmark? Det er et af de spørgsmål, som en gruppe af eksperter, der ville, men aldrig fik mulighed for at undersøge løsninger nærmere, nu stiller.

Det skriver TV2.

Birgitte Nørrung, institutleder på Københavns Universitets institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, forstår ikke, at hendes hold af ekspert, i foråret blev beordret af ministeriet til ikke at undersøge, hvordan sundhedsrisikoen kunne begrænses.

Rådgivningsfirma: Udvidet forbud er dødsstød for minkavl 

Danske Minkavlere angriber grundlaget for forlænget forbud 

"Hvis man skal lave en risikovurdering, der skal være meget præcis i forhold til, hvor stor risikoen vil være, så er man nødt til at have nogle mulige scenarier. F.eks. om man forestiller sig, at mink skulle vaccineres eller ikke vaccineres. Hvor mange besætninger, hvor mange dyr må der være i en besætning, hvor langt skal der være imellem besætningerne? Hvis ikke det er nogenlunde beskrevet, er det jo umuligt at lave en reel risikovurdering," siger hun til TV2.

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S) udtaler til TV 2, at han mener, SSI's risikovurdering er tilstrækkelig til at konkludere, der er risiko for menneskers liv og helbred forbundet med minkhold.

Flertal vil forlænge minkforbud med et år

Blå kritik fortsætter: Ministeren har bestilt en mangelfuld minkrapport

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch