Udbryderparti fremlægger landbrugsudspil: Vil oprette fond med 150 milliarder

Partiet Frie Grønne er det seneste parti til at fremlægge et landbrugsudspil, og det vil kræve en jordbrugsfond med 150 mia. kr. Husdyrproduktionen skal halveres, og al produktion skal være økologisk inden 2030, fremgår det af udspillet
Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Udbryderpartiet fra Alternativet, Frie Grønne, har fremlagt et noget ambitiøst udspil til de igangværende landbrugsforhandlinger.

Den animalske produktion skal halveres, og sektorens produktion skal omlægges til 100 pct. økologi inden 2030. Det skriver Effektivt Landbrug.

Frie Grønne er blevet inspireret af det hollandske initiativ Pig Farming Closure Scheme, hvor svineproducenters bedrifter bliver opkøbt af staten og derefter sat ud af drift.

Den hollandske regering afsatte i 2019 250 mio. euro til tiltaget, men det fremgår ikke, hvilket beløb udbryderpartiet vil bruge i en dansk kontekst.

I stedet foreslår partiet, at der oprettes en jordbrugsfond med 150 mia. kr. over 10 år, der skal finansiere omstillingen.

Frie Grønnes formand er Sikandar Siddique, der sammen med tre andre brød ud af Alternativet og stiftede det nye parti, der endnu ikke er opstillingsberettiget til næste valg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også