AgriWatch

Venstre-formand vil udtage lavbundsjorde med penge fra det økonomiske råderum

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen indrømmer, at partiet har været fodslæbende i klimapolitikken og ønsker nu at  gøre den grønne omstilling til et borgerligt projekt. Han vil bl.a. bruge 5 mia. kr. fra det økonomiske råderum til at udtage lavbundsjorde.

Foto: Jens Dresling

Venstre har været fodslæbende på klimadagsordenen. Således erkender partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, i et interview med Information. Heri udtrykker han desuden et nyt ønske om, at Venstre skal "tegne og stå på mål for" et nyt borgerligt klimaprojekt.

"Regeringen har sat et mål, men jeg synes overhovedet ikke, de har gjort nok. Og hvis ikke man gør nok for at nå sine mål, er det jo ligegyldigt," siger han og tilføjer, at klimafokusset er nødvendigt, hvis de borgerlige skal have en chance for at vinde næste valg.

Jakob Ellemann-Jensen udtaler til Information, at Venstre er villige til at bruge pengene fra det økonomiske råderum på klimapolitik frem for velfærd - i modsætning til regeringen og støttepartiet SF. Mens regeringen har afsat 2 mia. kr. til at udtage landbrugets lavbundsjorde, vil Venstre bruge 5 mia. kr. på selv samme.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch