AgriWatch

Prehn håber EU's landbrugsreform kan sætte skub i nationale forhandlinger

Med en vedtaget europæisk landbrugsreform er der et langt bedre udgangspunkt for de danske forhandlinger om erhvervets fremtidige rammevilkår, mener minister.

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S) | Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S) har siden sin tiltrædelse i november forhandlet intenst i både EU og den nationale arena.

Nu er EU's landbrugsreform endeligt forhandlet på plads, og ministeren håber, det kan sætte skub i de nationale forhandlinger om en ny aftale.

Det skriver Altinget.

"Vi har et langt bedre udgangspunkt nu, hvor vi har klarhed fra EU's side. Det har også været brugt lidt som en undskyldning for ikke at skynde sig med de her forhandlinger i Danmark, at man ikke var på plads i EU. Det er vi så nu, og så kan vi også selv komme videre på det her felt," siger han til Altinget.

De danske forhandlinger har stået på i flere måneder, men parterne har nu udskudt håbet om en endelig aftale til efter sommerferien.

Rasmus Prehn har gentagne gange understreget, at han arbejder for en bred aftale, som både har opbakning fra blå blok og et eller flere støttepartier.

Både Konservative og Venstre fortalte tidligere på måneden til AgriWatch, at de også stadig håber på en bred aftale. Udgangspunktet for, at de to partier vil være med til at sætte skred i forhandlingerne er, at regeringen er villig til at afsætte midler fra statskassen til at nå en aftale.

"Forudsætningen er, at der kommer friske penge på bordet, og så kan vi starte nogle reelle forhandlinger. Hvis der ikke kommer friske penge på bordet, kan jeg ikke forestille mig, der kommer en aftale, hvor Venstre er med," sagde Troels Lund Poulsen, Venstres landbrugsordfører og blå bloks forhandlingsleder, til AgriWatch.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch