Minister får kritik i sag om nedgravning af mink

Miljøstyrelsens vurdering af kapaciteten på forbrændingsanlæg medførte, at mange mink blev nedgravet i stedet for brændt. Vurderingen får dog kritik og får partier til at kritisere landbrugsministeren.
Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Foto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix

Sagaen om håndtering af de aflivede mink fortsætter.

Landbrugsminister Rasmus Prehn (S) får kritik fra flere partier for at udpege kapaciteten på forbrændingsanlæg som årsag til, at nedgravning af mink blev nødvendig.

Det skriver DR.

Affaldsanlæg blev ikke brugt fuldt ud, da mink skulle væk

Sagen handler om, at Miljøstyrelsen lavede den 3. november 2020 et notat, hvor konklusionen var, at forbrændingsanlæggene dagligt kunne brænde mellem 360 og 408 ton mink af om dagen. Notat var dog funderet på et regnestykke baseret på oplysninger fra blot ét enkelt anlæg, og kapaciteten var reelt langt højere ifølge forbrændingsanlæggene egne vurderinger.

Forløbet får kritik fra både Venstre, Enhedslisten og Konservative, men ministeren afviser at have talt usandt over for Folketinget.

"Altså, det er jo nødt til at blive undersøgt nærmere, hvad der er op og ned i forhold til de ting. Det, jeg forholder mig til, det er, at Fødevarestyrelsen siger til mig, at der ikke var den kapacitet, vi skulle bruge – vi var nødt til at gøre noget andet. Jeg prøver at gengive det, de siger til mig," siger Rasmus Prehn til DR.

Jyllands-Posten har tidligere afdækket, at beslutningen om at grave hundredtusindvis af de døde mink ned i jorden blev truffet i al hast kort efter regeringens beslutning om, at alle mink skulle aflives.

Senere kom det frem, at arbejdet gik så hurtigt, at nogle af de døde mink nedgravet syd for Holstebro er kommet for tæt på en rekreativ sø.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også