AgriWatch

Minister skal i samråd i sag om muligt fusk med landbrugsstøtte

Landbrugsminister Rasmus Prehn hives i samråd i sagen om Landbrugsstyrelsen, der i 16 år har set gennem fingre med muligt misbrug af landbrugsstøtte.

Foto: Anthon Unger

Der skal ryddes op i Landbrugsstyrelsen, der gennem 16 år har ladt potentielt misbrug af støttekroner ske.

Flere partier har indkaldt landbrugsminister Rasmus Prehn til samråd i sagen, som bygger på en kritisk rapport fra Rigsrevisionen omkring Landbrugsstyrelsen. Det skriver blandt andet Viborg Folkeblad.

"Det er en alvorlig sag, og der trænger virkelig til at blive ryddet op," siger Enhedslistens landbrugsordfører Søren Egge Rasmussen, der har indkaldt ministeren og møder opbakning fra blandt andet Venstre og Konservative.

Statsrevisorernes beretning viser, at Landbrugsstyrelsen i årevis ikke har kontrolleret godt nok, når det kommer til udbetaling af landbrugsstøtte for milliarder af kroner.

Og det selvom man har været opmærksom på, at der skulle kontrolleres og er blevet præsenteret for sager, der er suspekte.

Partierne vil ikke forholde sig til, om sagen skal have konsekvenser for den øverste ledelse i Landbrugsstyrelsen.

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch