AgriWatch

Statsrevisorer: Landbrug & Fødevarer har forsøgt at lægge pres på ministeriet

Det er højst utraditionelt, at Rigsrevisionen vælger at inddrage en interesseorganisationen i sin kritik, fortæller næstformand.

Foto: Landbrug & Fødevarer

Ifølge næstformanden for Statsrevisorerne, Klaus Frandsen (R), har interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer i en konkret sag forsøgt at lægge pres på ministeriet for at fortsætte en ordning med opsplitning af landbrug. Ordningen kan ifølge statsrevisorerne have ført til, at nogle landbrugere uberettiget har fået højere støtte.

"Det er højst, højst utraditionelt, at Rigsrevisionen vælger at inddrage det. Det tyder på, at det er en relativt graverende fejl. Ellers havde Rigsrevisionen ikke inddraget det," siger Klaus Frandsen.

Han tilføjer:

"Motivet kan man have sine personlige spekulationer om, men vi kan ikke sige noget om det med sikkerhed."

Både tidligere miljø- og fødevareminister for Venstre Esben Lunde Larsen og Landbrug & Fødevarer har presset på for at fortsætte ordningen med at udbetale støtte til landbrugere, der har opdelt deres landbrug, siger statsrevisor Mette Abildgaard (K).

"Vi kan se, at både den daværende minister, men også erhvervet har presset på. Det er der telefonnotitser og andet, der indikerer. Vi risikerer nu at skulle betale penge tilbage til EU på baggrund af denne sag. Det er stærkt kritisabelt," siger Mette Abildgaard.

Hun peger på, at embedsmændene også bærer et ansvar, fordi man ikke har stoppet ordningen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch