AgriWatch

Organisationer i opråb til ministre: Husk biodiversiteten

Conservation Agriculture er en af løsningerne til at gavne både klimaet og biodiversiteten i landbrugets grønne omstilling, mener tre organisationer, der har sendt et åbent brev til en række ministre og udvalg.

Foto: Jan Dagø/IND

Glem ikke biodiversitetskrisen.

Sådan lyder budskabet i et åbent brev fra organisationerne Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark. Modtageren er en række ministre og udvalg.

Organisationerne vil sikre sig, at der både bliver taget hånd om klimakrisen og biodiversitetskrisen i forbindelse med den grønne omstilling i landbruget.

"Fra vores tre foreningers side kan vi ikke understrege tydeligt nok, hvor vigtigt det derfor er at samtænke løsningerne på de to kriser," står der i det åbne brev.

Organisationerne ser blandt andet muligheder i conservation agriculture (CA), hvor potentialet i at binde CO2 per hektar lyder på 2,0 ton ifølge Aarhus Universitet.

Organisationerne påpeger fire forhold, der påvirker biodiversiteten positivt i landbruget. Det er et varieret afgrødevalg, jorddække med planter året rundt, minimal jordbearbejdning og mangfoldighed i landskabet. Det er afgørende, at alle fire forhold prioriteres for at styrke biodiversiteten understreger de.

Modtageren af brevet er en bred vifte af ministre i form af landbrugsminister Rasmus Prehn, miljøminister Lea Wermelin, erhvervsminister Simon Kollerup og klimaminister Dan Jørgensen.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch