Organisationer i opråb til ministre: Husk biodiversiteten

Conservation Agriculture er en af løsningerne til at gavne både klimaet og biodiversiteten i landbrugets grønne omstilling, mener tre organisationer, der har sendt et åbent brev til en række ministre og udvalg.
Foto: Jan Dagø/IND
Foto: Jan Dagø/IND

Glem ikke biodiversitetskrisen.

Sådan lyder budskabet i et åbent brev fra organisationerne Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark. Modtageren er en række ministre og udvalg.

Organisationerne vil sikre sig, at der både bliver taget hånd om klimakrisen og biodiversitetskrisen i forbindelse med den grønne omstilling i landbruget.

"Fra vores tre foreningers side kan vi ikke understrege tydeligt nok, hvor vigtigt det derfor er at samtænke løsningerne på de to kriser," står der i det åbne brev.

Organisationerne ser blandt andet muligheder i conservation agriculture (CA), hvor potentialet i at binde CO2 per hektar lyder på 2,0 ton ifølge Aarhus Universitet.

Organisationerne påpeger fire forhold, der påvirker biodiversiteten positivt i landbruget. Det er et varieret afgrødevalg, jorddække med planter året rundt, minimal jordbearbejdning og mangfoldighed i landskabet. Det er afgørende, at alle fire forhold prioriteres for at styrke biodiversiteten understreger de.

Modtageren af brevet er en bred vifte af ministre i form af landbrugsminister Rasmus Prehn, miljøminister Lea Wermelin, erhvervsminister Simon Kollerup og klimaminister Dan Jørgensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også