Længe ventet aftale mellem EU og Kina kan snart være på plads

I løbet af ugen vil der sandsynligvis komme en meddelelse fra EU-kommissionen om, at der er indgået en investeringsaftale med Kina.
Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jason Lee/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

EU og Kina nærmer sig en investeringsaftale, der kommer til at danne rammen for europæiske selskabers råderum på det kinesiske marked.

Det skriver Financial Times.

I løbet af ugen vil der sandsynligvis komme en formel meddelelse fra EU-kommissionen om, at aftalen er blevet indgået, siger flere europæiske diplomater til Financial Times.

Aftalen, der har været undervejs siden 2014, er central for EU, der i stigende grad ser Kina som en økonomisk konkurrent. Sidste år meddelte de to parter, at forhandlingerne ville blive afsluttet ved udgangen af 2020.

Både Kina og EU håber på, at aftalen kan forbedre investeringsmulighederne.

Den nye aftale mellem EU og Kina venter dog at skabe gnidninger i forholdet til Joe Bidens administration, når han bliver den amerikanske præsident.

Den kommende amerikanske administration vil "byde tidlige samtaler med europæiske partnere om vores fælles bekymringer om Kinas økonomiske praksis velkommen," har Jake Sullivan, der er Joe Bidens rådgiver for national sikkerhed, skrevet på Twitter ifølge Financial Times.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også