AgriWatch

L&F-direktør glæder sig over flere landbrugsaftryk i ny finanslov

Den nye finanslov for 2021 afsætter omkring 800 mio. kr. årligt direkte målrettet landbruget. Det skaber tilfredshed hos Landbrug & Fødevarer, hvor direktøren blandt andet fremhæver midlerne til udvikling af pyrolyse.

Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer | Foto: Gregers Tycho/ERH

Finansloven for 2021 får moderate klapsalver med på vejen fra Axelborg.

"Med udtagning af lavbundsjord får vi allermest klimaforbedring og natur for pengene, og derfor er 660 mio. kr. yderligere til formålet positivt - selvom vi var klar på meget mere. Også positivt med fokus på bedre bredbånd og udvikling af pyrolyse, som kan blive en grøn gamechanger i landbruget," siger Anne Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i en skriftlig kommentar.

Aftalen indeholder blandt andet flere penge til udtagning af kulstofrig lavbundsjord, som der bliver afsat yderligere 165 mio. kr. til om året i perioden 2021-2024. Det svarer til i alt 660 mio. kr. i de fire år. Regeringen skønner, at der med de afsatte midler kan udtages ca. 5.000 hektar landbrugsjorder.

Herudover er der afsat 45 mio. kr. til økologien om året i fire år samt 100 mio. kr. i hhv. 2021 og 2022 til udviklingen af pyrolyseteknologi, der i landbruget er mest kendt gennem projektet Skyclean.

Regeringen har en ambtion om at fordoble det økologiske areal inden 2030, så det økologiske areal udgør mindst 20 pct. af landbrugsarealet i 2030. Det svarer til mere end 500.000 hektar.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch