AgriWatch

Havnevirksomheder er tilfredse med aftale om byudvikling

12 virksomheder på havnen i Kolding herunder DLG og Danish Agro var bekymret for planer om byudvikling på området. Byrådets aftale får dog virksomhederne til at tro på dialog for erhvervshavnen.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Der er faldet ro over 12 virksomheder med interesser på Kolding Havn. Selskaberne var bekymret for planer om byudvikling på området. Men Kolding byråds aftale om havnen betyder, at virksomhederne, der inkluderer landbrugsvirksomhederne DLG, Danish Agro og S. A Christensen & Co, øjner mulighed for dialog om fremtiden på havnen.

Grovvareselskaber er med i erstatningskrav mod politikere i Kolding 

Det skriver JydskeVestkysten.

"Nu håber vi, at der er skabt ro og fred om erhvervshavnen, og vi er på alles vegne egentlig glade og tilfredse med, at vi nu kan drive havn igen. Vi er faktisk også tilhængere af, at vi får en grønnere havn og mere by, siger Michael Frihagen, der er direktør i et af selskaberne, til avisen.

Aftalen indebærer byudvikling på næsten 160.000 kvadratmeter af erhvervshavnens arealer, herudover dialog mellem kommune og havn om ændringer af områder hertil. Aftalen fastslår også, at byudviklingen skal ske med respekt for de grundlejeaftaler, der er indgået mellem havnebestyrelsen og havnens virksomheder.

DLG fortalte tidligere til AgriWatch, at virksomheden over syv år havde investeret et trecifret millionbeløb i udvikling af virksomhedens faciliteter på Kolding Havn. Også Danish Agro har investeret i bygninger på havnen.

DLG øger omsætning og indtjening i første halvår

Havneselskab øger markedsandele på bulkvarer fra landbruget 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch