AgriWatch

Bæredygtigt Landbrug politianmelder Fødevarestyrelsen

For at komme til bunds i organisationens mistanke om, at Fødevarestyrelsen spreder smitte på danske minkfarme, har Bæredygtigt Landbrug politianmeldt styrelsen.

Foto: HENNING BAGGER/Ritzau Scanpix

Bæredygtigt Landbrug politianmelder tirsdag Fødevarestyrelsen på vegne af en minkbedrift.

Det oplyses i en pressemeddelelse.

Det sker, fordi minkavlere frygter, at styrelsens kontrollanter har spredt smitte på de danske minkfarme.

Det er eksempelvis efter simpel tjek af indhegning, at der efterfølgende er konstateret coronasmitte i de pågældende besætninger, lyder det.

"Vi kan nu konstatere op til flere tilfælde, hvor minkfarmene er smittet med covid-19 meget kort tid efter, at Fødevarestyrelsen har været ude for at kontrollere besætningen," siger Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen og fortsætter:

"Mange minkavlere har jo nærmest barrikaderet sig på gården for ikke at få smitten ind. De eneste, der kommer ind, er styrelsens folk – fordi de tiltvinger sig adgang. Det er under al kritik, at kontrollanterne ikke fremviser negative corona-tests, når de ankommer. Og det er horribelt, at Fødevarestyrelsens udsendte medarbejdere i det hele taget negligerer helt basale regler for smittebeskyttelse."

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch