AgriWatch

Minkavlere og myndighed forhandler fortsat om kompensation

En kompensationsordning skal være på plads, før aflivningen af mink kan begynde. Der foregår lige nu forhandlinger om en kollektiv aftale.

Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag skulle aflivningen af op mod en million mink på grund af coronasmitte begynde på en nordjysk minkfarm.

Men en ordning for kompensation til minkavlere, som fødevareminister Mogens Jensen (S) tidligere har lovet, er endnu ikke på plads. Og det skal den være, før aflivningen kan begynde.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Sådan lyder det fra Flemming Marker, som er chef for VeterinærNord under Fødevarestyrelsen.

Det er Miljø- og Fødevareministeriet, som endeligt står for at lave kompensationsordningen.

Fødevarestyrelsen er kommet med indspark til, hvordan ordningen kan se ud, men Marker vil ikke kommentere på, hvad det konkret er.

Men det handler om, at værdien af dyrenes skind skal fastsættes.

Der foregår lige nu forhandlinger om en kollektiv aftale, oplyser Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, til AgriWatch.

"En aftale om kompensation er endnu ikke på plads. Det er noget Fødevarestyrelsen beslutter i samråd med os, og vi er endnu ikke blevet enige. Jeg kan ikke uddybe, hvad de konkrete forhandlinger går på, men vi håber på en fælles pris. Der vil dog være forskel fra farm til farm, da hver avler har et prisindeks, og prisen vil reguleres, hvor nogle ligger over eller under en gennemsnitspris," siger Tage Pedersen.

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch